Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Айнтрахт, Рейнджърс, Уест Хам и РБ Лайпциг се класираха за полуфиналите в Лига Европа

[post-views]
Айнтрахт, Рейнджърс, Уест Хам и РБ Лайпциг се класираха за полуфиналите в Лига Европа

Станаха ясни отборите които се класираха за полуфиналите в Лига Европа. След изиграването на реваншите от 1/4-финалите във втория по сила европейски клубен турнир напред продължават Айнтрахт, Рейнджърс, Уест Хем и РБ Лайпциг. На полуфиналите Уест Хам ще се изправи срещу Айнтрахт, а РБ Лайпциг ще спори с шотландския Рейджърс.

Айнтрахт шокира Барселона насред „Камп Ноу“ и изхвърли каталунците от Лига Европа след успех с 3:2. Така германците се класираха за полуфиналите с общ резултат 4:3. Гостите от Франкфурт поведоха още в 4-ата минута след точно изпълнена дузпа от Филип Костич. През първата част играчите на Барселона действаха прекалено хаотично и не затрудниха своя съперник, който разчиташе на мълниеносни контраатаки. Една от тях даде резултат в 36-ата минута, когато Рафаел Сантос Боре отбеляза страхотен гол във вратата на Тер Стеген. 

Попадението на колумбиецът влезе в историята на неговата родина, тъй като Боре е едва вторият футболист от Колумбия, вкарал гол на Барселона в европейските клубни турнири. Преди 26-годишният нападател на „орлите“, легендарният Фаустино Асприля поразява вратата на каталунците през сезон 1997/1998 г., когато им вкарва хеттрик с екипа на Нюкасъл. Лошите новини за Шави не спряха до двата гола пасив след първата част, тъй като Педри се контузи и бе заменен след почивката от Френки де Йонг. В 67-ата минута Филип Костич сякаш сложи край на спора с втория си гол във вратата на Тер Стеген. В 84-ата минута попадение на Бускетс не бе зачетено заради засада, а в добавеното време капитанът на каталунците се разписа с изстрел извън наказателното поле. В деветата минута на добавеното време Н’Дика извърши нарушение, което доведе до дузпа. Зад топката застана Мемфис Депай. Първоначално изглеждаше, че Трап е отразил удара, но технологията на голлинията показа, че топката я е преминала.  В последните минути Барса се активизира, но така и не успя да стигне поне до продължения и се сбогува с шансовете си за трофей през този сезон. На полуфиналите Айнтрахт ще срещне Уест Хам.

Уест Хам се саморазправи с Лион, побеждавайки го като гост с 3:0 в мач-реванш от четвъртфиналите в Лига Европа. По този начин лондончани си спечелиха място на полуфиналите в надпреварата с общ резултат 4:1.

Крейг Доусън даде аванс на „чуковете“ в 38-ата минута, след като засече центриране от корнер на Пабло Форналс. В 44-ата минута Деклан Райс удвои след хубав удар от границата на наказателното поле. В 48-ата минута на срещата Джаред Боуен вкара нов гол за гостите след подаване на Форналс. Така с победа от 3:0 и общ резултат 4:1 Уест Хам се класира на полуфинал в европейските турнири за пръв път от 70-те години на 20-и век.

На „Айброкс“ Рейнджърс посрещна Брага след загуба с 0:1 в първата среща в Португалия. Шотландският гранд направи всичко възможно и достигна до полуфиналите на Лига Европа с което хвърли в еуфория своите фенове. Рейнджърс продължава в турнира с победа от 3:1 над Брага и общ резултат 3:2. На полуфиналите шотландците ще срещнат РБ Лайпциг. Домакините поведоха във втората минута, когато Джо Арибо намери Джеймс Таверние, който реализира хладнокръвно за 1:0. Три минути по-късно шотландците вкараха и второ попадение, чрез Кемар Руфи.

След преразглеждане с ВАР стана ясно, че е имало игра с ръка на Руфи и попадението не бе зачетено. В 42-ата минута Витор Тормена извърши грубо нарушение в наказателното поле срещу Руфи, за което получи директен червен картон. Последвалата дузпа бе изпълнена от Таверние, който не сбърка и реализира второто си попадение в мача. В 71-ата минута гол на Руфи бе отменен заради засада. Брага успя да намали изоставането си в 83-ата минута, когато Давид Кармо се разписа и вкара мача в продължения. Домакините успяха да си върнат преднината в 101-ата минута, когато Кемар Руфи този път не сгреши и класира Рейнджърс на полуфиналите. В 105-ата минута Брага остана с човек по-малко, след като Юри Медейрош получи втори жълт картон.

РБ Лайпциг се класира за полуфиналите на Лига Европа, след като победи с 2:0 Аталанта в Бергамо. И двете попадения за германския тим вкара Кристофър Нкунку.

РБ Лайпциг стана първият полуфиналист след като отстрани бергамаските от надпреварата с общ резултат 3:1. Гостите ще играят в тази фаза на турнира за първи път в историята си.

В герой за гостите от Лайпциг за пореден път през сезона се превърна Кристофър Нкунку. Звездата на „биковете“ даде аванс на гостите в 18-ата минута, а в  87-ата минута френският офанзивен футболист оформи крайното 2:0 за РБ Лайпциг след точно изпълнена дузпа.

Така състава на Доменико Тедеско се класира за полуфиналите в Лига Европа, където ще спори със шотландския Глазгоу Рейнджърс.

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани