Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Русия се хвали с изстрелване на междуконтинентална ракета „Сармат“

[post-views]
Русия се хвали с изстрелване на междуконтинентална ракета „Сармат“

Русия се хвали с изстрелване на междуконтинентална ракета
Източник: Министерство на отбраната на Русия

Първото изстрелване на междуконтиненталната балистична ракета „Сармат“ е извършено от космодрума Плесецк в Архангелска област. Това съобщиха в сряда от руското министерство на отбраната, съобщава ТАСС.

„Днес в 15:12 ч. московско време на държавния изпитателен космодрум Плесецк в Архангелска област беше успешно изстреляна междуконтинентална балистична ракета „Сармат“ от силозна установка“, съобщиха от руското министерство на отбраната.

„Задачите по изстрелване са изпълнени напълно. Проектните характеристики са потвърдени на всички етапи от полета. Учебните бойни глави са пристигнали в определения район на полигона Кура на полуостров Камчатка“.

Русия определя „Сармат“ като най-мощната ракета с най-голям обсег на унищожаване на цели в света, което значително ще увеличи бойната мощ на стратегическите ядрени сили на страната ни.

„В ракетното формирование „Ужурски“ в Красноярския край се работи по подготовката на главния ракетен полк за превъоръжаване с нов ракетен комплекс. Обещаващият ракетен комплекс „Сармат“ ще замени „Воевода“.

Източник: news.bg   

Най-ново

Единична публикация

Избрани