Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Зеленски се зарече на 9 май: Нито късче украинска земя за Русия

[post-views]
Зеленски се зарече на 9 май: Нито късче украинска земя за Русия

Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че страната му ще спечели войната с Русия и няма да отстъпи никаква част от територията си, съобщава „Ройтерс“.

Той направи изявлението си по повод 9 май – деня, в който се отбелязва победата над нацистка Германия през Втората световна война.

„В Деня на победата над нацизма ние се борим за нова победа. Пътят към нея е труден, но не се съмняваме, че ще победим“, посочва Зеленски в писмено обръщение.

Русия, която нахлу в Украйна на 24 февруари, също отбелязва годишнината от победата на Съветския съюз във Втората световна война. Президентът Владимир Путин ще ръководи парада, в който ще вземат участие войски, танкове, междуконтинентални балистични ракети и др. на Червения площад в Москва и да произнесе реч.

Зеленски подчерта, че украинците са свободен народ, който се е борил за защита на земята си много пъти в историята и е имал свой „собствен път“.

„Днес ние водим война по този път и няма да дадем на никого нито късче от своята земя… и няма да дадем на никого нито една част от своята история“, категоричен бе той.

„Гордеем се с нашите предци, които заедно с други народи от антихитлеристката коалиция победиха нацизма. И няма да позволим на никого да анексира тази победа, няма да позволим тя да бъде присвоена“, отсече Зеленски.

„Няма окови, които да заключат свободния ни дух. Няма окупатор, който да пусне корени в нашата свободна земя. Няма нашественик, който да управлява свободния ни народ. Рано или късно ние печелим“, завърши той.

Източник: news.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани