Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Лидерска среща на Мюнхенската конференция по сигурността започва във Вашингтон

[post-views]
Лидерска среща на Мюнхенската конференция по сигурността започва във Вашингтон

В нея ще участва и премиерът Петков

От днес до 11 май във Вашингтон се провежда Лидерската среща на Мюнхенската конференция по сигурността. По покана на  председателя Кристоф Хойсген в нея е предвидено  участие и на българския министър-председател Кирил Петков.

Тези лидерски срещи се провеждат веднъж или два пъти годишно в различни столици по света. Сега във Вашингтон събитието събира около 80 високопоставени представители от двете страни на Атлантическия океан.

Сред участниците се очаква да бъдат още президентът на Косово Вьоса Османи, министърът  на отбраната на Великобритания Бен Уолъс, ръководителят на кабинета на германския канцлер –  Волфганг Шмид, съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан и други високопоставени  лица, включително представители на американския Конгрес и американската администрация.

Ще бъдат обсъждани възможностите за трансатлантическите партньори да изградят по-устойчив съюз и да имат съвместни действия по отношение на най-належащите предизвикателства за сигурността, включително настоящата война в Украйна.

Източник: БНР

Най-ново

Единична публикация

Избрани