Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Русия изчерпа прецизните си оръжия, твърди британското МО – Москва отрича

[post-views]
Русия изчерпа прецизните си оръжия, твърди британското МО – Москва отрича

Британското министерство на отбраната обяви, че руските запаси от прецизни боеприпаси „вероятно са били изчерпани“ от началото на конфликта в Украйна.

По изчисления на ведомството руските военни вероятно са били принудени да заменят тези оръжия и да разчитат на „лесно достъпни, но остарели боеприпаси, които са по-малко надеждни, по-малко точни и се прехващат по-лесно“.

„Нашествието на Русия в Украйна разкри недостатъци в способността й да извършва прецизни удари в мащаб. Русия подложи украинските градове на интензивни и безразборни бомбардировки с малко или никакво отношение към цивилните жертви“, посочват от британското министерство.

Вчера Украйна съобщи, че руските сили са атакували училище в района на Луганск и при нападението са загинали 60 души.

В интервю за „Интерфакс Русия“ обаче руският вицепремиер Юрий Борисов увери, че Москва разполага с достатъчно модерни високоточни ракети и боеприпаси, за да завърши военната си операция в Украйна.

Той обясни, че в момента Русия работи по разработването на ново поколение „хиперзвукови ракети с наземно, въздушно и морско базиране“, като добави, че те вече се тестват на ракетоносачи.

Източник: news.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани