Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Зеленски: Защитниците на Северодонецк водят ожесточени улични боеве с руските сили

[post-views]
Зеленски: Защитниците на Северодонецк водят ожесточени улични боеве с руските сили

Украинските защитници на Северодонецк водят днес улични сражения в развалините на града, като се опитват да запазят предимството, постигнато с внезапната им контраофанзива. Това съобщи  президентът на Украйна Володимир Зеленски. Кметът на града Олександър Стрюк каза днес по украинската телевизия, че положението остава много сложно, но защитниците правят всичко по силите си, за да удържат своите позиции, предаде Ройтерс.

По думите на Стрюк Русия праща подкрепления към града, за да го превземе изцяло. „Нашите въоръжени сили укрепват позициите си и удържат линията“, подчерта кметът.

Това каза в своето среднощно обръщение и президентът Зеленски, който описа яростните боеве по улиците на полуразрушения град. Преди това той заяви пред репортери, че украинските сили имат „всички шансове“ да отблъснат противника, въпреки че той ги превъзхожда по численост.

Преди украинската контраофанзива Русия сякаш бе съвсем близо до това да обкръжи украинския гарнизон в Луганската област и да отреже главния път до Северодонецк и неговия град близнак Лисичанск на отсрещния бряг на река Северски Донец, припомня Ройтерс.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани