Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада осъществиха оглед на район в Национален парк-музей „Шипка – Бузлуджа“

[post-views]
Военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада осъществиха оглед на район в Национален парк-музей „Шипка – Бузлуджа“

Военнослужещи от инженерна рота за бойна поддръжка от батальон за защита на силите на 61-ва Стрямска механизирана бригада осъществиха оглед и обследване на район в близост до Паметника на Свободата в национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“. Това съобщават от пресцентъра на военното формирование. Занятието се състоя под командването на заместник-командира на ротата капитан Станимир Томов от 20 до 23 юни.

Под формата на тактико-специално занятие военнослужещите от ротата извършиха разузнаване на местността на дълбочина до 50 сантиметра и маркиране на открити невзривени бойни припаси. В резултат на акцията бяха открити артилерийски боеприпаси, множество осколки, гилзи и куршуми от водените в местността бойни действия. 

Дейностите по осигуряване на достъп, отцепление на района и охрана на откритите невзривени бойни припаси се осъществиха с подкрепата на директора на музея д-р Чавдар Ангелов и органите на МВР, добавят от пресцентъра на бригадата.

Източник: БТА

Най-ново

Единична публикация

Избрани