Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Първо звание получиха 62 кадети от Старшинския колеж във Варна

[post-views]
Първо звание получиха 62 кадети от Старшинския колеж във Варна

Кадетите от випуск 2022 на Професионалния старшински колеж към Висшето военноморско училище (ВВМУ) във Варна днес получиха първото си звание и свидетелствата за професионална квалификация на официална церемония. Пагоните им връчи началникът на щаба на Военноморските сили капитан първи ранг Камен Кокуров. Сред участниците в церемонията бяха началникът на ВВМУ флотилен адмирал Боян Медникаров, командири на военни формирования, родители и близки на кадетите.

Новите старшини бяха поздравени от началника на колежа офицерски кандидат Свилен Савов. Той посочи, че с влизането си във флотската Алма матер те са се сблъскали с много нови моменти и предизвикателства, с ежедневие, изпълнено с тренинги и трупане на знания. По думите на Савов настоящите старшини са преминали и през трудностите на онлайн обучението, но са успели да се справят и с тях. Той ги поздрави за избора им да служат във Военноморските сили в настоящите сложни времена и ги призова да пазят с достойнство честта на униформата на военните моряци.

За БТА началникът на Военноморското училище Боян Медникаров допълни, че приемът в университета за новата учебна година вече е почти приключил. Най-желаните специалности остават тези, свързани с националната сигурност и киберсигурността, както и корабоводенето. По думите на Медникаров във ВВМУ започват обучението си и повече от 100 чуждестранни студенти, повечето от които са от Гърция.

Източник: БТА

Най-ново

Единична публикация

Избрани