Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

С паради, пикници и барбекю в Съединените Щати се отбелязва Денят на независимостта

[post-views]
С паради, пикници и барбекю в Съединените Щати се отбелязва Денят на независимостта

С паради, пикници и барбекю в Съединените Щати се отбелязва Денят на независимостта. Кулминацията на празника в американската столица ще бъде със заря.

В някои райони около Вашингтон вече текат локални паради по повод празника като националният парад в американската столица започва малко преди 7 вечерта българско време. Той бележи началото на натоварена програма, по време на която ще има множество хора, затворени улици и нагласи за огромни закъснения на метрото. Местни медии информират подробно за събитията, в това число и съвети за придвижване.

Паралелно с парада ще се проведе и Smithsonian Folklife Festival, а по-късно ще започне и концерт на западната поляна на Капитолия. В следобедните часове в Белия Дом президентът Джо Байдън и съпругата  му ще са домакини на барбекю за военни и техните семейства, а малко след 9 вечерта местно време започва около 20 минутна заря.

На 4-ти юли се чества решението през 1776-та на първоначалните колонии да се отхвърли британското управление и да се създадат Съединените Щати. Това решение всъщност се взема с гласуване на 2-ри юли през същата година, а два дни по-късно е приемането на Декларацията на независимостта. Някои, в това число Джон Адамс – един от създателите на Съединените Щати са смятали, че отбелязването на Денят на независимостта е трябвало да бъде в годишнината на вота за независимост, а не на приетата декларация.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани