Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

Женският ни национален отбор по волейбол остана в Лигата на Нациите

[post-views]
Женският ни национален отбор по волейбол остана в Лигата на Нациите

Българският национален отбор по волейбол за жени победи Полша с 3:1 гейма и изпълни най-важната си задача, запазване на мястото в Лигата на Нациите и за догодина. Волейболистките на италианския селекционер Лоренцо Мичели събраха 12 точки.

Още преди началото на турнира в София беше ясно, че мачовете с Бразилия и Италия остават на заден план, а точно срещата с Полша ще бъде фокусът на отбора.

Номер 1 по реализирани точки за българките бе Мария Йорданова, която завърши с 22. Нася Димитрова приключи с 15, а Силвана Чаушева с 11 точки.

Първият гейм беше най-слаб за българския отбор и след края на мача статистиката показа, че момичетата на треньора Лоренцо Мичели не са направили нито една успешна блокада. Полша взе гейма с 25:22 след блок-аут.

Във втората част Българската селекция спечели с 25:13, което се оказа и най-убедителня гейм за тима на Лоренцо Мичели от началото на Лигата на Нациите до момента. В този гейм беше и най-дългата безпогрешна серия на България – девет поредни спечелени точки.

В третата част България затвори гейма след отлична атака на Мария Йорданова и 25:17.

Четвъртата част започна с аванс на Полша с 4:2, но българките обърнаха резултата и спечелиха с 25:22, а с това и срещата.

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани