Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.
Нова специалност в НВУ

С нови учебни планове и разкриването на нова специалност ще започне учебната 2022/2023 година в НВУ „Васил Левски“ и в частност в шуменския факултет на военното училище.

Приемът ще е в 15 военни и 10 цивилни специалности. Шуменският факултет ще бъде развиван и модернизиран не само в битово отношение, но и като учебна база, каза началникът на университета бригаден генерал Иван Маламов.

„Имаме 3 международни проекта, които са по програма „Еразъм“, до момента всичко върви нормално. Надявам се всичко да е наред, защото това е едно голямо признание за капацитета на хората във факултета и възможност за тяхното развитие. Скоро ще ви поканен на откриването на обновения битов корпус, където ще живеят нашите курсанти. така, че стъпка по стъпка развиваме университета като цяло и в частност факултета в район Шумен както в учебно и научно направление, така и в битовото осигуряване“, посочи той.

От новата учебна година предстои прием и във възстановената специалност „Геодезия“, в която ще бъдат приети 30 студенти.

Информация за кандидатстудентската кампания може да бъде намерена на сайта на НВУ.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани