Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Частен преговарящ е помолен да съдейства за освобождаване на двама американци в затвори в Русия

[post-views]
Частен преговарящ е помолен да съдейства за освобождаване на двама американци в затвори в Русия

Семействата на американците Бритни Грайнър и  Пол Уилан, които се намират в затвори в Русия, са поискали съдействие на частния преговарящ Бил Ричардсън, за да се опита той да постигне тяхното освобождаване, предаде Франс прес. Смята се, че Ричардсън скоро ще посети Москва.

Новината за потърсеното съдействие потвърди Мики Бергман, вицепрезидент на „Център Ричардсън за глобален ангажимент“.

Баскетболистката Бритни Грайнър бе арестувана през февруари в Русия и пледира виновна за контрабанда на дрога, след като бе заловена с течност за електронна цигара на основата на канабис. А Пол Уилан, бивш ръководител по сигурността в компания за автомобилни части, е в затвор в Русия от 2018 г. и бе осъден на 16 години за шпионаж. Той твърди, че е невинен.

Бил Ричардсън е бивш дипломат и министър, посветил се на деликатни мисии за освобождаване на сънародници, държани от враждебни режими. Той не действа от името на американското правителство, но работи често пъти с мълчаливото му съгласие.

Той участва в дискусиите за освобождаване на друг американец в Русия, бившия морски пехотинец Тревър Рийд, освободен през април в замяна на руския гражданин Константин Яроченко.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани