Информационен център на Министерство на oтбраната

Нострадамус: Предсказанията, които се сбъднаха, и предстоящо през 2022 г.

Нострадамус: Предсказанията, които се сбъднаха, и предстоящо през 2022 г.

Още през XVI век мнозина били озадачени от пророческите способности на френския астролог и лекар Нострадамус. Неговите поредици от предсказания разстройват, озадачават и объркват мнозина още приживе.

Написани в четириредови стихотворения, известни като четиристишия, тяхната свободна форма означава, че те могат да бъдат тълкувани безкрайно, тъй като годините минават и нови събития придобиват значение в нашите исторически книги. Мнителните могат да твърдят, че двусмислието е ключът към успешната божественост, но ако наистина се замислите, дали някои от стиховете му не са твърде показателни, за да бъдат случайни?

„Мирър“ синтезира пет исторически събития, които чак до 60-те години на миналия век се смята, че са били предсказани в четиристишията на Нострадамус. Техните тълкувания не са окончателни, но трябва да признаете, че има невероятна точност за човек, който е починал преди векове.

1. Смъртта на Хенри II, 1559 г.

Хенри II Френски умира от бавна и мъчителна смърт през лятото на 1559 г., след приятелска схватка с млад войник. Копието на последния се счупило и части от него са се забили в окото и черепа на краля, което довело до бавна и мъчителна смърт от сепсис.

Мнозина вярват, че смъртта на краля на 40-годишна възраст е предсказана от Нострадамус. Във въпросното четиристишие се казва, че “младият лъв ще победи по-възрастния”, че “ще прониже очите му през златна клетка” и че “две рани” ще му осигурят “жестока смърт”. Може би доста на място.

Въпреки това критиците изтъкват, че в четиристишието се казва, че убийството ще се случи “на бойното поле в битка”, а не че ще бъде случайно убит по време на игрива схватка в чест на скорошен мирен договор.

2. Идването на Адолф Хитлер

Изследователите на творчеството на Нострадамус му приписват няколко предсказания за XX в. и възходът на Адолф Хитлер е едно от тях. Провокирайки студени тръпки по гърба с истинността си, четиристишието гласи: „От дълбините на Западна Европа ще се роди малко дете от бедни хора”. По-нататък той казва, че това дете “с езика си… ще събере голяма войска” и славата му ще се разпространи далеч извън Европа.

3. Бомбите в Хирошима и Нагасаки

Друго четиристишие разказва за мрачни страдания в рамките на два града – описание, което със сигурност би могло да се отнесе за японските градове Хирошима и Нагасаки, опустошени от атомни бомби в края на Втората световна война. „В два града“, пише Нострадамус“, ще има бедствия, каквито никой не е виждал“.

Четиристишието предсказва “глад в чума”, рисувайки все по-мрачна картина, която може да е препратка към радиационната болест и трайните разрушения от войната. По същия начин стихът “хора, умиращи от стомана” може да насочва към самолетите, които пускат бомбите.

4. Убийството на Кенеди

Убийството на президента Джон Ф. Кенеди е един от най-ключовите моменти на ХХ век, който кара мнозина да търсят в трудовете на Нострадамус някакъв намек за пророчество. Една от репликите, които са цитирани като претендент, гласи: “Отвисоко, зло ще падне върху великия човек”, което би могло да се свърже с далечния изстрел на снайперист (или снайперисти), който убива президента.

Четиристишието продължава с думите “Мъртъв невинен ще бъде обвинен в деянието”, което може да се отнася до Лий Харви Осуалд, който дълго време е смятан за невинна жертва. По-нататък той казва, че истинският виновник “ще остане в мъглата” – мнение, с което са съгласни безброй теоретици на конспирацията около JFK.

В творчеството на Нострадамус повтаряща се тема е инвазия във Франция от заплаха от изток. Позовавайки се на астрологични движения, се предполага, че следното предсказание се отнася за 2022 г. Той пише: “Бялата глава ще навреди на синята глава в такава степен, че благата на Франция няма да стигнат и за двете”.

Според анализатори, това предсказание е възможно да се отнася до шансовете на Франция на Световното първенство по футбол в Катар през 2022 г.? Нека видим дали отборът, който победи Франция, ще бъде облечен в бяло!

Източник: /БГНЕС

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Архив

Scroll to Top