Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нови 3 златни медала за американските лекоатлети в Юджийн

[post-views]
Нови 3 златни медала за американските лекоатлети в Юджийн

Американецът Грант Холоуей защити титлата си на 110 метра с препятствия за мъже на световното първенство по лека атлетика в Юджийн, щата Орегон, а домакините прибавиха още три златни медала в актива си. Той финишира за 13.03 секунди и взе второ поредно злато след Доха 2019.

Олимпийският шампион от Ямайка Хансле Парчмънт се контузи при загрявката, а Девон Алън, който има най-добро постижение в света за година, беше дисквалифициран за фалстарт.

Олимпийската шампионка Кейти Нейджиът от САЩ спечели титлата на овчарски скок при жените. Тя постигна 4.85 метра в първия си опит, колкото и сънародничката й двукратната световна шампионка в зала Санди Морис, но само един фаул на Морис на 4.80 ги раздели в класирането. Резултатите и на двете са най-добри за 2022-а.

Трета се класира Нина Кенеди (Австралия), която си направи личен рекорд за годината с 4.80.

Двукратният олимпийски шампион и световен рекордьор в тласкането на гюле Райън Краузър най-накрая спечели злато от световното първенство, след като триумфира пред родна публика в Юджийн. Той записа 22.94 метра в петия си опит, което е нов рекорд на шампионатите.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани