Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Генералска среща в Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва

[post-views]
Генералска среща в Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва

За бъдещето на запасното войнство и приноса му за укрепване на българската държава разговаряха днес доскорошни ръководители на Българската армия. На поканата на председателя на СОСЗР генерал от запаса Златан Стойков, бивш началник на ГЩ на БА и първи началник на отбраната, се отзоваха бившите началници на Генералния щаб и на отбраната генерал-полковник от запаса Цветан Тотомиров и генерал от запаса Симеон Симеонов. Готовност за участие в срещата са изразили, но по лични причини не успяха да дойдат, армейски генерал от запаса Любен Петров, генерал от запаса Михо Михов, вицеадмирал от запаса Румен Николов и генерал от запаса Константин Попов. Ген. Стойков предаде приветствията на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Сред гостите бяха още генерал-лейтенант от запаса Кирил Цветков, генерал-майор от запаса Емил Карамфилов, полковник от запаса Николай Наков и активният общественик Цветан Ночев. Те бяха посрещнати от ген. Стойков и останалите членове на ръководството на СОСЗР – заместник-председателите бригаден генерал от запаса Стефан Стефанов и полковник от запаса Чавдар Петров, главния секретар полковник от запаса Павел Станев и председателят на ЦКРК генерал-майор от запаса Йордан Йорданов.

Ген. Стойков запозна участниците в срещата с решенията на  X конгрес на СОСЗР, който се проведе в началото на юни и със задачите, които стоят пред военно-патриотичната организация. Ген. Тотомиров изрази мнение, че трябва да се помага активно за по-нататъшното развитие на Съюза. Всички сме преходни, но СОСЗР остава вечен, подчерта той. Бригаден генерал Кольо Милев говори за важността на тясното сътрудничество на Съюза с Министерството на отбраната и Народното събрание. Благодарност за инициативата и за споделените мисли изразиха още бригаден генерал от запаса Стефан Стефанов, полковник от запаса Чавдар Петров и др. Общо бе мнението, че подобни разговори са полезни и трябва да се провеждат и занапред.

Източник: otbrana.com

Най-ново

Единична публикация

Избрани