Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Жълта терористична заплаха в Севастопол след изстрелян дрон бомба

[post-views]

Губернаторът обясни, че този режим важи преди всичко специалните служби и няма да засегне обикновения живот на жителите

В Севастопол след днешната атака с безпилотник срещу щаба на Черноморския флот бе въведена повишена, жълта степен на терористична опасност, съобщи губернаторът Михаил Развожаев в канала си в Telegram.

„Решихме да въведем жълто ниво на терористична опасност. Жълтото ниво е средното ниво от трите съществуващи. Това означава, че мерките за сигурност ще бъдат максимално засилени“, пише той.

Губернаторът обясни, че този режим важи преди всичко специалните служби и няма да засегне обикновения живот на жителите на Севастопол. Той призова да се запази спокойствие, но да има по-голяма бдителност. Преди това нивото на терористична заплаха в Севастопол не беше повишено.

Тази сутрин самоделен дрон атакува двора на щаба на Черноморския флот. Избухнало е взривно устройство с малка мощност, няма загинали, но шестима са ранени. Според кримския сенатор Олга Ковитиди безпилотникът е изстрелян не отвън, а от територията на Севастопол. Според нея инцидентът се оценява като терористичен акт, извършителите ще бъдат наказани. В града са отменени всички събития в чест на Деня на ВМС, който трябваше да се отбележи в неделя.

Източник: nova.bg

Най-ново

Избрани