Информационен център на Министерство на oтбраната

Украйна получи още четири установки HIMARS

Украйна получи първата доставка от испански системи за ПВО

Украйна получи още четири установки HIMARS от САЩ. Това съобщи телевизионният канал “Громадске” с позоваване на министъра на отбраната на Украйна Олексий Резников. По-рано днес министърът каза, че Украйна е получила и германски ракетни системи MARS II, цитира думите му Руската служба на Би Би Си.

Така Украйна ще има вече над 20 реактивни артилерийски системи HIMARS. Властите на страната съобщават, че с тяхна помощ вече са поразени над 50 цели – по-специално складове за боеприпаси. Става ясно, че с тях е атакуван и Антоновския мост през Днепър в Херсон. На 19 юли, украинските военни нанесоха първия удар по моста “Антонов” в Херсон, като използваха американски ракетни системи HIMARS, които нанесоха незначителни щети на моста. На следващия ден – 20 юли – след поредния ракетен удар на украинските въоръжени сили са регистрирани 11 попадения в моста. Областната администрация на Херсон ограничи движението на товарните автомобили по моста, за да може да извърши ремонт. Не беше дадена информация за щетите.

Руското министерство на отбраната съобщи, че войските му досега са унищожили четири установки HIMARS. Няма независимо потвърждение на тази информация.

Източник: news.bg   

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top