Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

На летището в Тайпе са засилени мерките за сигурност след бомбена заплаха

[post-views]
На летището в Тайпе са засилени мерките за сигурност след бомбена заплаха

Властите в Тайван разследват бомбена заплаха, отправена срещу главното международно летище на острова, след получаване на анонимно писмо, че целта е да бъде „спряна визитата на председателката на Камарата на представителите на САЩ на 2 август“, пише американското списание „Нюзуик“.

Тайванското Бюро на авиационната полиция каза, че до днес следобед на международното летище „Таоюан“ в Тайпе не са били открити подозрителни обекти. По информация от местни вестници до предполагаемото пристигане на Нанси Пелоси на друго летище в тайванската столица остават приблизително шест часа. Летищните власти казаха, че ще засилят мерките за сигурност като предпазна мярка.

Полуофициалната тайванска Централна информационна агенция съобщи, че в анонимния имейл, изпратен на компанията оператор на летището, пише, че на територията на летището щели да бъдат поставени три взривни устройства, „за да бъде спряна визитата на председателката на Камарата на представителите на САЩ в Тайван“.

Вестник „Епъл дейли“ съобщи, че писмото е било получено от отдела за обслужване на клиентите на летището около 09:00 часа тази сутрин. Изданието беше едно от няколкото, съобщили, че делегацията на Пелоси, за която се смята, че в момента пътува по въздух след като си замина от Малайзия, ще се пристигне на летище „Сонгшан“ в Тайпе около 22:00 часа тази вечер.

Полицията съобщи, че съдържанието и метаданните на писмото са били предадени на разследващите органи, които ще се опитат да проследят източника на заплахата.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани