Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Русия обвини САЩ в пряка намеса в Украйна

[post-views]
Русия обвини САЩ в пряка намеса в Украйна

Русия обвини Съединените щати в пряка намеса във войната в Украйна, докато войските й продължаваха да бомбардират различни райони в страната.

На обстрел са били подложени Харковска област на изток, както и Николаевска и Запорожка на юг, твърдят от министерството на отбраната в Москва.

Същият източник излезе с твърдението, че Вашингтон е пряко замесен в бойните действия. Повод за това твърдение стана интервю на заместник-ръководителя на украинското военно разузнаване Вадим Скрибицки за „Дейли Телеграф“. Пред британския всекидневник украинският разузнавач посочва, че американците снабдяват украинската армия със сателитни снимки и имат вето при определянето на мишените, по които доставените от САЩ ракетни системи HIMARS ще могат да бъдат използвани.

В Москва руският върховен съд определи украинският батальон „Азов“ за терористична организация. Това предвещава дългогодишни присъди затвор за бойците от батальона, които попаднаха в руски плен след двумесечна съпротива в Мариупол.

Въпреки нестихващите бойни действия и вербални нападки, сделката за деблокиране на износа на зърно през Черно море изглежда все още работи.

Първият кораб, който излезе от Одеското пристанище вчера с 26 хиляди тона украинска царевица, вече плава край българските брегове и е очакван тази нощ в Истанбул, макар и да бе забавен заради лошото време.

В петък т.нар. продуктова сделка ще бъде една от основните теми на срещата между президентите на Русия и Турция в Сочи.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани