Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Австралийската полиция откри 748 кг метамфетамини, скрити в мраморни плочи

[post-views]
Австралия предупреди за появата на зловредни уебсайтове след глобалния ИТ срив

Трима мъже в Австралия бяха обвинени във внос на близо 750 килограма метамфетамини, скрити в мраморни плочи, предаде ДПА, позовавайки се на днешна информация на австралийската полиция.Австралий

Австралийски граничари откриха 748 килограма метамфетамини, скрити в мрамор в контейнери, пристигнали в Сидни по море миналия месец от Обединените арабски емирства. Според местната полиция наркотикът е с улична стойност от 675 милиона австралийски долара (468 милиона щатски долара).

Служители на щатската полиция на Нов Южен Уелс и австралийските гранични сили казаха, че двама мъже на 20 години и един на 30 години впоследствие са били обвинени във внос на търговско количество дрога, както и че са взели участие в транспортирането на забранен наркотик. Полицаите казват, че наркотиците са внесени от престъпен синдикат. Обвинените мъже са били добре обучени и  наясно с риска, който поемат.

Конфискуването е послание към всички организирани престъпни групи, че колкото и умело да крият наркотика австралийските гранични сили ще го намерят, каза Джоан Йейтс, началничката на управлението за задържани стоки .

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани