Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Aston Martin-ът на Шон Конъри се продаде за 2.42 милиона евро

[post-views]
Aston Martin-ът на Шон Конъри се продаде за 2.42 милиона евро

Една от най-емблематичните коли, които Джеймс Бонд е шофирал в своите филми остава класическият Aston Martin DB5, който се появява в осем филма от поредицата. Не е изненада, че Шон Конъри, който се смята за „оригиналния“ Джеймс Бонд е притежавал такъв и му се е наслаждавал до смъртта си през 2020 година. През изминалата седмица колата бе предложена на аукцион и се продаде за сумата от 2.42 милиона евро.

Aston Martin-ът на Шон Конъри се продаде за 2.42 милиона евро - 2

Освен автомобила, новият собственик получава още възможността да се повози с шампиона от Formula 1 и приятел на Конъри – Джаки Стюарт. Конкретният екземпляр всъщност не е използван в нито един от филмите, а е закупен от актьора през 2018 година и е шофиран като личен автомобил. Първоначално колата е била черна, но не след дълго е пребоядисана в емблематичното сиво.

Aston Martin-ът на Шон Конъри се продаде за 2.42 милиона евро - 3

Колата е държана в дома на Конъри в Швейцария и въпреки, че e обгрижвана редовно, не е шофирана често. През последните години, актьорът прекарва повече от времето си на Бахамите, а пътуването до Европа става все по-трудно заради възрастта.

Източник: Факти

Най-ново

Единична публикация

Избрани