Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Германия ще плаща между 800 и 1500 евро на човек за компенсиране на инфлацията

[post-views]
Германия не трябва да обръща гръб на Мали и другите страни от региона, заяви Шолц

Германското правителство обяви нов пакет с мерки, които трябва да облекчат гражданите и да им помогнат с посрещането на все по-високите разходи заради инфлацията. Те предвиждат еднократно изплащане на суми между 800 и 1500 евро.

Сумите, които правителството на Германия ще отпусне като помощ за високите цени на отопление, са предназначени на първо място за социално слабите. Освен това семействата с деца също ще получат еднократни бонуси. Плащания ще има и за пенсионерите и студентите. Удължава се програмата от пандемията за съкращаване на работното време на персонала на фирми, които не се справят с кризата.

Според канцлера Шолц пакета с мерки е прецизно премерен и ще има помощ за всеки.

Минисътрът на икономиката Роберт Хабек пък обяви, че Германия ще влезе в зимата подготвена. Газохранилищата са вече почти пълни, достигайки ниво от 80%.

Парите, които държавата отпуска за нуждаещи се, ще са в порядъка на двуцифрен милиард. Вчера приключи програмата за билет от само 9 евро за влаковете в цялата страна. Министърът на финансите Кристиан Линднер обмисля как тя да бъде продължена.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Избрани