Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Лавров не е оптимист, че Лиз Тръс може да допринесе за развитието на международните отношения

[post-views]
Лавров не е оптимист, че Лиз Тръс може да допринесе за развитието на международните отношения

Руският външен министър Сергей Лавров изрази мнение, че подходът на Лиз Тръс няма да помогне на Великокобритания в международните отношения. Той напомни, че се е срещал с нея в началото на годината в Москва и допълни:

„Тя има собствени принципи, свързани преди всичко с непримиримост при защитата на интересите на Великобритания, без да взема предвид позициите на другите по никакъв начин и без опити за компромиси. Не мисля, че това ще помогне за запазване или укрепване на позициите. Не мисля, че това ще помогне за запазване или укрепване на позициите на тази страна на международната сцена“.

Лавров упрекна Запада, че не изпълнява ангажиментите по отношение на Русия, поети по зърнената сделка, сключена между Русия и Украйна с посредничеството на ООН и Турция.

„Нашите западни колеги не правят онова, което ни беше обещано по линия на генералния секаретар на ООН, а именно, не вземат решения за изключване на логистичните санкции, които пречат на свободния достъп на руско зърно и торове до международните пазари. Ние работим с генералния секретар на ООН и с неговия екип, за да може договореностите, подписани в Истанбул между ООН и Руската федерация, да бъдат изпълнени от секретариата на ООН“.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани