Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ТПС: 9 началник-щабове и 25 делегации участват в Международната конференция за оперативни иновации на Израелските сили за отбрана

[post-views]
ТПС: 9 началник-щабове и 25 делегации участват в Международната конференция за оперативни иновации на Израелските сили за отбрана

Израелските сили за сигурност (ИСО) откриха в понеделник първата си международна конференция за оперативни иновации, в която участват девет началник-щабове и командири от 25 армии от цял ​​свят. Те са в Израел, за да обсъдят в рамките на едноседмичната конференция аспекти на иновациите и бъдещите предизвикателства на съвременното бойно поле, предаде специално за БТА израелската агенция ТПС.

„Тази седмица е ползотворна основа за задълбочаване на стратегическото партньорство в отбраната и разширяване на взаимното задълбочено обучение в областта на изграждането и упражняването на власт, както и възможност за разширяване на международното сътрудничество в областта на изграждането на сила“, заявиха от ИСО.

САЩ, Гърция, Германия, Италия, Франция, Кипър, Финландия, Полша, Мароко, Чехия, Индия, Холандия, Обединеното кралство, НАТО, Словакия, Унгария, Канада и Австралия изпратиха делегации, като в конференцията участват около 200 командири и около 1500 военни от цял ​​свят.

Делегациите ще присъстват на професионални семинари в областта на иновациите, както и на съвместна международна конференция в областта на оперативните иновации, ръководена съвместно от командирите на ИСО заедно с участващите командири от различни страни.

Едноседмичната конференция ще завърши с широк военен оперативен модел с участието на всички клонове на ИСО, „ще изведе на преден план иновативни способности в бойните методи и ще реализира концепцията за активиране за победа и промяна в битката в съвременното бойно поле пред които са изправени ИСО“, заявиха военните.

През 2019 г. ИСО стартираха звено 888 – многоизмерното звено „Refaim“ (Призраци) – елитно звено на специалните сили „за битка на бойното поле на бъдещето“. Единицата действа във всякакви бойни ситуации, за да открива, атакува и унищожава врага във всички области, комбинирайки способностите на пехотата, инженерството, противотанковата война, въздуха и разузнаването в едно звено за специални операции.

„Конференцията е още един крайъгълен камък в партньорството на ИСО с различни страни по света, за създаване на сигурност и регионална стабилност и за насърчаване на иновационните усилия с оглед на заплахите на съвременното и бъдещото бойно поле и ще насърчава иновативни и уникални технологични решения да се справяме с различни заплахи, като същевременно се учим задълбочено и взаимно с различни армии по света“, заявиха от ИСО.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани