Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Специалните сили ще имат нова полоса с препятствия на учебно-тренировъчен комплекс „Црънча“

[post-views]
Специалните сили ще имат нова полоса с препятствия на учебно-тренировъчен комплекс „Црънча“

Специалните сили ще имат нова полоса с препятствия на учебно-тренировъчен комплекс „Црънча“, на Съвместното командване на специалните операции (СКСО).

Днес, 16 септември, беше даден старт на изграждането на S-образна полоса за военен петобой с дължина 500 метра на „Црънча“.

Проектът трябва да бъде завършен за 270 дни и ще включва изграждането на двадесет препятствия – въжена стълба, телени препятствия, брод, шпалир, четиристепенно препятствие от греди, стени с различни височини, лабиринт и други съоръжения, които ще осигурят необходимата психическа и физическа подготовка на военнослужещите от Специалните сили.

Командирът на СКСО генерал-майор Явор Матеев заяви: „За да бъдат армията и в частност Специалните сили боеспособни и силни, е необходимо да има адекватни, съизмерими със световните стандарти условия за подготовка. Със стартирането на този комплекс от полоси на УТК „Црънча“, ние ще създадем точно такива условия за повишаване оперативните ни способности, защото Специалните сили се характеризират с високо ниво на физическа натренираност и психологическа подготовка и устойчивост, за което тези психо-физически полоси допринасят“.

Източник: СКСО

Най-ново

Единична публикация

Избрани