Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Швейцария преустанови действието на визово споразумение с Русия

[post-views]
Пътниците на швейцарски влак бяха взети за заложници, а по-късно освободени невредими

Швейцария реши днес да преустанови изцяло действието на споразумение с Русия за улеснено предоставяне на визи, предаде Франс прес.

По този начин Берн последва примера на Европейския съюз по визовия въпрос.

На свое заседание швейцарското правителство „реши да преустанови изцяло действието на споразумението за облекчено издаване на визи, което Швейцария сключи с Русия“ през 2009 г., се казва в изявление на правителството.

„Това обаче не означава, че се въвежда забрана за издаване на визи на руски граждани, а че отново ще се прилага обикновената процедура“, се уточнява в изявлението.

„Швейцария има интерес от това да се присъедини към общата и единна политика за визите на европейско ниво, тъй като иначе рискува представителствата ѝ в чужбина да се сблъскат с по-голям брой искания за виза от руски граждани, които искат да заобиколят решенията на Европейския съюз“, изтъква швейцарското правителство.

Швейцария, която е традиционно неутрална, промени обичайния си курс след руското нахлуване в Украйна и се присъедини към икономическите санкции на Европейския съюз срещу Русия, отбелязва Франс прес.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани