Информационен център на Министерство на oтбраната

Зенитно-ракетната база в помощ на с. Богдан

Ивайло ПАШОВ

60 военнослужещи и цивилни служители от формирования от състава на Зенитно-ракетната база на Военновъздушните сили оказаха на 15 септември т. г. помощ на населението в с. Богдан – едно от пострадалите села след тежкото наводнение по поречието на р. Стряма в началото на месеца. Техен работен фронт беше една от най-засегнатите от стихията улици, където нивото на водата е достигало до 2 м.

„Над 2200 военнослужещи участваха в действията по възстановяване на засегнатите от бедствието населени места в Карловско“, каза министърът на отбраната Димитър Стоянов. Най-голямата тежест по оказването на помощ падна върху 61-ва механизирана бригада, както и върху 3-та авиобаза в Граф Игнатиево и 24-та авиобаза в Крумово. 

Почистваха се дворовете, външните постройки, къщи и избени помещения от довлечени от реката кални и пясъчни наноси, дървета, клони и отпадъци.

Личният състав от военните формирования 22320 и 34630 – Божурище, 34420 – Костинброд, и 36150 – Стара Загора, беше разпределен в работни групи на няколко имота.

Изпълнените задачи бяха съгласувани с подполковник Станислав Малешков, командир на 1-ви механизиран батальон от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово, координиращ дейностите по оказване на помощ на пострадалите в селото и с и представители на местната власт.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top