Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ЕС привика руския шарже д’афер, за да осъди незаконното присвояване от Русия на украински земи

[post-views]
ЕС привика руския шарже д’афер, за да осъди незаконното присвояване от Русия на украински земи

Управляващият директор на Европейската служба за външна дейност за Русия, Източното партньорство, Централна Азия, регионалното сътрудничество и ОССЕ Майкъл Зиберт привика изпълняващия длъжността шарже д’афер на мисията на Руската федерация към ЕС Кирил Логвинов в Брюксел в понеделник, съобщи днес европейската институция.

От страна на ЕС е било изразено категоричното отхвърляне и най-решително осъждане на незаконното анексиране от Русия на украинските области Донецк, Херсон, Луганск и Запорожие след незаконните фалшиви „референдуми“, свикани от Русия в нарушение на суверенитета и териториалната цялост на Украйна, се посочва в съобщението. ЕС не признава и никога няма да признае това незаконно анексиране от Русия. Тези решения на Русия са нищожни и не могат да пораждат никакви правни последици, се допълва в текста.

Европейският представител е призовал Русия да отмени тези действия и незабавно, напълно и безусловно да изтегли войските си и военното си оборудване от цялата територия на Украйна.

Уточнява се, че руският представител е бил призован като част от съгласуван подход на всички държави в ЕС в отговор на последните действия на Русия срещу Украйна.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани