Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

Ливърпул – Рейнджърс 2:0 Аякс – Наполи 1:6

[post-views]
Зрелищни мачове и изненадващи резултати в Шампионската лига

След триседмична пауза Шампионската лига се завърна с пълна сила. Снощи се изиграха осем мача в четири групи. В среща от група „А“ Наполи продължи с впечатляващите си изяви от началото на сезона и победи Аякс с 6:1 като гост :

Група А:

Аякс – Наполи 1:6

Ливърпул – Рейнджърс  2:0

Отборът на Наполи продължи с впечатляващите си изяви от началото на сезона и разби Аякс с 6:1 като гост в мач от група А на Шампионската лига. В първите си два мача от груповата фаза италианският клуб победи Ливърпул (4:1) и Рейнджърс (3:0), а в сряда вечер и Аякс пострада от безпощадната атака на неаполитанци. Двубоят на „Йохан Кройх Арена“ в Амстердам започна отлично за домакините, които поведоха в резултата още в 9-та минута с гол на централния нападател Мохамед Кудус.

Играчите на Лучано Спалети отговориха бързо и изравниха седем минути по-късно чрез Джакомо Распадори.

Още преди почивката гостите вече имаха преднина от два гола след попадения на Джовани ди Лоренцо и Пьотр Желински. Футболистите на Наполи не намалиха оборотите през втората част и вкараха нови три гола, дело на Распадори, Квича Кварачкелия и Джовани Симеоне, докато Аякс завърши срещата с човек по-малко след втори жълт картон на Душан Тадич в 73-та минута.

В другия мач от групата Ливърпул нямаше проблеми при домакинството си на Рейнджърс и спечели с 2:0 след голове на Трент Алекзандър-Арнолд и Мохамед Салах. По този начин Наполи води в класирането с пълен актив от девет точки, три повече от втория Ливърпул, докато Аякс заема трета позиция с три точки, а Рейнджърс е на дъното без спечелена точка.

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани