Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Илън Мъск размисли, американският предприемач отново иска да купи „Туитър“

[post-views]
Tesla ще представи своя хуманоиден робот в края на септември

Американският предприемач Илън Мъск все пак реши да купи социалната мрежа „Туитър“. Това съобщи информационната агенция Блумбърг, позовавайки се на свои източници, според които Мъск е предложил да придобие компанията срещу 54 долара на акция.

След успеха с електрическите автомобили „Тесла и космическите ракети „Фалкън“ Илън Мъск изглежда ще разшири империята си с придобиването на собствена социална платформа.

Новината, че Мъск все пак не се е отказал да купи социалната мрежа „Туитър“ моментално вдигна акциите на компанията с 15 процента, след което търговията с тях беше спряна.

Информацията, че американският предприемач е изпратил последното си предложение до собствениците на една от най-големи социални мрежи в интернет пространството, беше потвърдена и от американските телевизия Си Ен Би Си.

Припомням, че в края на април Илън Мъск договори да купи „Туитър“ за 44 милиарда евро, но в последствие се реши да развали споразумението.

В опит да принуди Мъск да приключи сделката от „Туитър“ заведоха дело срещи милиардерът, като двете страни трябва да се изправят пред съда на 17 октомври, за да решат спора.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани