Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

Челси – Милан 3:0, Залцбург – Динамо Загреб 1:0

[post-views]
Челси – Милан 3:0, Залцбург – Динамо Загреб 1:0

Нови осем мача от  3-ия кръг на груповата фаза на Шампионската лига се изиграха снощи. В най-интересния сблъсък Челси победи с 3:0 италианския гранд Милан в двубой от 5-та група игран на „Стамфорд Бридж“. По този начин отборът, воден от Греъм Потър се изкачи на второ място, след лидера Залцбург, който надигра Динамо Загреб с 1:0:

ГРУПА Е

ЧЕЛСИ – МИЛАН 3:0

ЗАЛЦБУРГ – ДИНАМО ЗАГРЕБ 1:0

Отборът на Челси преодоля разочарованията от първите си два мача в Шампионската лига, след като записа категоричен успех с 3:0 над гостуващия Милан в мача помежду им от турнира. Лондончани напълно заслужено спечелиха след попадения на Уесли Фофана в 24- та минута, Пиер-Емерик Обамеянг в 56-та и Рийс Джеймс в 62- та минути. „Росонерите“ се представиха много слабо и затвърдиха тенденцията си да играят трудно на Острова срещу местни тимове.

След първата си победа през този сезон в Шампионска лига, Челси се изкачи до втората позиция в група „Е“ с актив от 4 пункта. Със същият брой точки, но с по-лоша голова разлика Милан остава на 3-о място.

На 11 октомври двата тима отново ще се срещнат, но този път на „Сан Сиро“, а мачът ще бъде решаващ за излизане от групата. На върха е РБ Залцбург, а последен в подреждането е Динамо Загреб . Мачът започна с минута мълчание в памет на жертвите след футболен двубой в Индонезия.

Преди това Залцбург постигна изключително ценен успех с 1:0 при домакинството си срещу Динамо Загреб в другата среща от група „Е“ на Шампионската лига. Попадение от дузпа на Ноа Окафор от дузпа в 71-ата минута осигури трите точки в полза на австрийците, които нямат поражение в турнира през настоящата кампания. Най-тежкото наказание във футбола беше отсъдено заради нарушение в наказателното поле на Садег Мохарими срещу Андреас Улмер. Гол на хърватския първенец в допълнителното време беше отменен заради засада, а двата отбора пропуснаха по няколко възможности да променят резултата в заключителни мигове на срещата. След този успех Залцбург е на първо място в група „Е“ с актив от 5 точки.

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани