Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Украинските сили участват в много тежки боеве близо до стратегически важния украински град Бахмут, каза Зеленски

[post-views]
Зеленски поиска всички замразени руски активи да бъдат прехвърлени на страната му

Украинските сили участват в много тежки боеве близо до стратегически важния източен украински град Бахмут, който Русия се опитва да превземе. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски в среднощното си видеообръщение, предаде Ройтерс.

Въпреки че украинските военни си върнаха хиляди квадратни километра земя при наскорошните офанзиви на изток и на юг, украински представители казват, че напредъкът вероятно ще се забави когато силите на Киев срещнат по-решителна съпротива, отбелязва Ройтерс.

Руските сили се опитаха неколкократно да превземат Бахмут, който е разположен на основния път, водещ към градовете Славянск и Краматорск. И двата града са в Донбас.

„Държим нашите позиции в Донбас, по-специално по направлението на Бахмут, където е много, много трудно сега, там се водят много тежки сражения“, каза Зеленски.

Той повтори призива към западните съюзници да предоставят по-големи количества противовъздушни системи на Украйна.

Руските сили продължават да изстрелват ракети по украински градове. Киев ги обвинява, че използват и ирански дронове камикадзе. Представител на град Запорожие каза, че руска ракета е поразила сграда късно вчера. Отделно представители казаха, че броят на жертвите от руския ракетен удар по града в четвъртък достигна 18 души.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани