Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Демерджиев за АМ „Хемус“: Има 2 производства, ще има отговори, поемаме ангажимент

[post-views]
Демерджиев за АМ „Хемус“: Има 2 производства, ще има отговори, поемаме ангажимент

Образувани са 2 производства във връзка с евентуални престъпления по изграждането на магистрала „Хемус“ и свързаните с нея източени 60 млн. лв. Това съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев на съвместна пресконференция с регионалния министър Иван Шишков:

„За мое огромно учудване, възложените ревизионни производства, които трябваше да проследят паричните потоци, възложени още лятото на 2021 година, не само не бяха завършени, не бяха в необходимия обем. В момента с изключителните усилия на Националната агенция по приходите се скъсяват сроковете за завършване на тези производства. Някои завършиха всъщност и отпушиха висящите досъдебни производства по темата „Хемус“. Тази тема ще остане съвсем скоро в развитие и ще получи българската общественост отговор. Поемаме ангажимента за това“, каза Демерджиев.

Министър Иван Шишков от своя страна обясни, че проверките на лотовете 2 и 3 на автомагистрала „Тракия“ показват, че загубите на държавата са 40 млн. лв. само от спестени материали. Проверките са на 47 от пътните обекти, 18 от които са ремонтирани основно – под формата на текущ ремонт:

„220 е в милиметри са трите пласта на асфалта. Там обикновено това, което сме намерили, е 193-195, а пък при 120 изискуеми сантиметри – някъде в рамките около 100-103-105 сантиметра е дебелината“.

15 договора за зимно поддържане и почистване от общо 27 вече са подписани. До седмица ще бъдат сключени и останалите, обясни председателят на пътната агенция Иво Иванов.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани