Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

Милан – Челси 0:2; Динамо Загреб – РБ Залцбург 1:1

[post-views]

Първите Осем мача от груповата фаза на Шампионската лига се изиграха снощи. Милан загуби с 0:2 от Челси в мач от Група „Е“ . Лондончани събраха седем точки на върха, следвани от тимът на Залцбург, който има шест пункта след равенство 1:1 с Динамо Загреб :

ГРУПА Е

Милан – Челси 0:2

Динамо Загреб – РБ Залцбург 1:1

Челси постигна втора поредна победа над Милан в Шампионска лига. След като преди седмица отборът от Лондон надви „росонерите“ с 3:0 на „Стамфорд Бридж“, сега тимът на Греъм Потър се наложи с 2:0 над италианския шампион като гост. Попаденията за успеха на „сините“ от Лондон вкараха Жоржиньо от дузпа и Пиер-Емерик Обамеянг. Италианците пък играха почти цял мач с човек по-малко. Така Челси събра седем точки на върха в група E. Втори е РБ Залцбург с шест. Милан и Динамо Загреб имат по четири на третото и четвъртото място.

В 18-ата минута Милан остана с човек по-малко след директен червен картон за Фикайо Томори, който извърши нарушение срещу Мейсън Маунт. С изпълнението на последвалата дузпа се зае Жоржиньо, който хладнокръвно прати топката във вратата на Татарушану. В 34-ата минута Челси удвои преднината си чрез габонецът Обамеянг. В 69-ата минута имаше проверка с ВАР за дузпа в полза на Челси, но видео асистент реферът показа, че такава няма. Краен резултат Милан – Челси 0:2

Отборите на Динамо (Загреб) и РБ Залцбург завършиха наравно 1:1 на „Максимир“ в другия мач от група Е на Шампионската лига. Така и двата тима пропуснаха възможността да се отдалечат на комфортна преднина спрямо последния Милан след втората му загуба от новия лидер Челси. „Биковете“ първи стигнаха до гол, като това стана още в 12-ата минута когато точен бе  Николас Сейвалд. В 41-вата минута домакините изравниха резултата чрез  попадение на Роберт Любичич. Така РБ Залцбург отстъпи водачеството в групата и вече е втори с 6 точки в актива си, а Динамо все пак се изкачи на третата позиция с 4 пункта, изпреварвайки Милан само по голова разлика. Лидерът Челси има 7 точки на сметката си.

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани