Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Италианското външно министерство препоръча на италианците да напуснат Украйна

[post-views]
Италия ще похарчи 7,5 милиарда евро за нови изтребители "Юрофайтър", сочи документ на италианското министерство на отбраната

Външното министерство на Италия препоръча на италианците намиращи се в Украйна да напуснат страната. Това се наложи след атаката на дронове камикадзе през последните часове над Киев и военни действия  в други райони на Украйна.

След непрекъснатите руски атаки срещу Киев и други градове, външното италианско министерство  препоръчва на италианците да напуснат Украйна, като съветва да не се пътуват до страната:

„Необходимо е максимално благоразумие и предпазливост. Всички пътувания до Украйна, са абсолютно непрепоръчителни“.

Министерството обръща внимание да се  следят актуализираната информация и указания от местните власти, да се използват всички налични възможности включително и влакове, за да се напусне Украйна когато не е в сила полицейския час от 23.00 часа до 05.00 часа местно време. Припомня се, че при по-особени обстоятелства, той може да бъде променен в засилен полицейски час.

Препоръката се отнася най-вече за източната и южната част на Украйна, поради засилването на военните действия в тези райони.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани