Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Путин ограничава движението към и от 8 руски региона, граничещи с Украйна

[post-views]
Путин разговаря с Макрон и Шолц за ситуацията в Украйна

Руският президент Владимир Путин подписа днес указ, с който се ограничава движението към и от осем региона, граничещи с Украйна, съобщи Ройтерс.

Мерките се отнасят за Краснодарския край, Белгородска, Брянска, Воронежка, Курска и Ростовска област, които са в близост до Украйна, както и за Кримския полуостров и Севастопол, които Русия превзе от Украйна през 2014 г.

Публикуваният указ разпорежда „икономическа мобилизация“ в осемте региона, граничещи с Украйна, включително Крим.

Въвежда се „средно ниво на реакция“ в Крим, Краснодарския край, Белгород, Брянска, Воронежка, Курска и Ростовска област. Този режим позволява на регионалните власти да провеждат „мерки за икономическа мобилизация“ и „мерки за териториална защита“, съобщи Би Би Си.

В други руски региони, които са част от Южния и от Централния федерален окръг, е обявена „висока степен на готовност“ – тя включва също „мерки за териториална отбрана“ и специален режим за съоръжения, подпомагащи транспорта и комуникациите, както и за енергийни обекти. Този режим предвижда също засилени мерки за опазване на обществения ред и защитата на военни, правителствени и специални обекти. Той се отнася и за столицата Москва.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани