Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нашата мисия е нещо по средата между „мисията невъзможна“ и „умирай трудно“, коментира Соломон Паси

[post-views]
Нашата мисия е нещо по средата между „мисията невъзможна“ и „умирай трудно“, коментира Соломон Паси

Бих определил нашата мисия като нещо по средата между „мисията невъзможна“ и „умирай трудно“, коментира пред журналисти в парламента преди срещата на контактната група в Народното събрание Соломон Паси. Той и президентът (2012-2017г.) Росен Плевнелиев днес започват разговори с парламентарни формации в опит на търсене на общи точки между политическите сили в 48-ия парламент. Идеята за контактната група беше на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Първата среща е с парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

Плевнелиев посочи, че целта е да се търси решение по национални приоритети, които да бъдат заложени в дневния ред на Народното събрание (НС). Оценяваме като изключително критична, високо рискова днес ситуацията в България и региона, трябват работещи институции и решения, смята той. Ние с д-р Паси, посочи Плевнелиев, се нагърбихме с нелеката задача да накараме политическите партии да излязат от окопите, да си говорят, да търсят заедно съгласие. Това, подчерта президентът (2012-2017г.) не означава, че говорим за каквото и да било създаване на коалиция, напротив – по най-прагматичния начин едно по едно, ще минем по един много дълъг лист с приоритети, които са неотложни. Нямаме его, изхождаме от съображенията, че трябва да се работи за работещи институции, изтъкна той.

Приоритетите са свързани с интегриране в Шенген, превъоръжаване на Българската армия, с Плана за възстановяване и устойчивост, борбата с корупцията.

Ще питаме всички партии дали са готови да търсят решение по тези приоритети и ако са, дали са готови с чийто и да е мандат да поемат отговорносот за съставяне на правителство, поясни Росен Плевнелиев.

По-късно днес ще е срещата с „Български възход“.

В понеделник предстои среща с ДПС, очаква се реакцията на ПГ „Демократична България“. Писмен отказ има от „Продължаваме Промяната“ и „БСП за България“.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани