Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Във Военната академия повишават подготовката на капитани и майори

[post-views]
Във Военната академия повишават подготовката на капитани и майори

 Специализираният  тактически курс за офицери цели и подготовката на кандидатите за слушатели във Военна академия по специалността „Организация и управление на военни формирования на оперативно ниво“, специализация „Сухопътни войски“ за придобиване на ОКС „Магистър“ по военно дело.

Във Военна академия „Г. С. Раковски” се проведе пилотен „Специализиран тактически курс за офицери“, модул „Сухопътни войски“, в който взеха участие офицери от СКС, СВ, СКСО и НВУ „Васил Левски“. Курсът се проведе от преподаватели от различни катедри на факултет „Командно-щабен“, като основен отговорник за провеждането бе катедра „Сухопътни войски“, съобщават от учебното заведение.

Целта на модула „Сухопътни войски“ от „Специализиран тактически курс за офицери“ е да се повиши подготовката на офицери с военно звание „капитан“ и „майор” в областта на използването на формирования на батальонно ниво, като едновременно с това се оптимизира и процеса по подготовката на кандидатите за слушатели във Военна академия по специалността „Организация и управление на военни формирования на оперативно ниво“, специализация „Сухопътни войски“ за придобиване на ОКС „Магистър“ по Военно дело.

Модулът има теоретико-практическа насоченост в следните направления: основи на сухопътните тактически действия и операции; ръководство, командване и управление на тактическите формирования на батальонно ниво; щабни процедури и работа на щабовете; планиране на тактически действия и операции; както и прилагането на отделните бойни функции в основните тактически действия и операции.

Успешно завършилите курса придобиват знания и умения за успешна реализация в щабове на тактическо ниво, както и уеднаквяване на необходимите знания за кандидатстване във Военна академия „Г. С. Раковски“ в специализация „Сухопътни войски“.

Източник: Otbrana.com

Най-ново

Единична публикация

Избрани