Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Николай Милков: България потвърждава подкрепата си за разширяването на ЕС

[post-views]
Николай Милков: България потвърждава подкрепата си за разширяването на ЕС

България, която е председател на Централноевропейската инициатива през тази година, е домакин на Срещата на министрите на външните работи на държавите-членки на организацията днес и утре. ,,България потвърждава подкрепата си за разширяването на Европейския съюз.“ Това заяви министърът на външните работи Николай Милков в Бояна, където се проведе първото заседание на форума.

Николай Минков подчерта важната ролята на министрите на външните работи на държавите от Централноевропейската инициатива в контекста на войната в Украйна. По думите му държавите членки трябва да работят обединени и в пълна координация, за да се изправят срещу последствията от конфликта, както и да продължат – пълната си подкрепа към Киев.

Николай Милков – министър на външните работи:

,,Относно начините за спиране разрастването на войната беше прието общо изявление, което показва обединението и солидарността на членовете на Централноевропейска инициатива, тяхната решителност да се стремят към мир, стабилност, просперитет на региона в защита от продължаващата криза“

Министърът категорично заяви, че страната ни потвърждава пълната си подкрепа в разширяването на ЕС.

Николай Милков:

,,Потвърждаваме нашата подкрепа в процеса на разширяването на Европейския съюз и разбирането, че европейската интеграция трябва да остане в основата на дневния ред на региона. Трябва да се отбележи, че българското председателството на Централноевропейската инициатива  последователно преследва инициативи в тази насока.

Милков отбеляза и приоритетите на българското председателство – фокусирани върху икономическото възстановяване, свързаността и иновациите.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани