Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Обсъдиха проявите на национално ниво за 110 години от Балканските войни

[post-views]
Обсъдиха проявите на национално ниво за 110 години от Балканските войни

Обсъдиха проявите на национално ниво за 110 години от Балканските войни
Второто заседание на Националния комитет за отбелязване на 110 години от Балканските войни (1912-1913 г.) се проведе в Тържествена зала на Министерството на отбраната.
Снимка: МО

В седем основни направления ще бъдат честванията за 110 години от Балканските войни (1912-1913 г.). Това стана ясно на второто заседание на Националния комитет с председател министъра на отбраната Димитър Стоянов, който бе създаден с решение на правителството. Под ръководството на заместник-министъра на отбраната Теодора Генчовска бе обсъден проектът за национален план и неговото финансово осигуряване. Главната цел на предвидените мероприятия е постигане на широк обществен отзвук сред българите в страната и чужбина, както и военно-патриотично възпитание на подрастващото поколение. 

Планът предвижда ремонт и възстановяване на паметници на участници във войните, научни конференции, тържествени зари, национални изложби, военноисторически възстановки и експедиции, документални филми, телевизионни и радиопредавания, печатни издания и други медийни продукти, ученически конкурси и походи. През юни и юли следващата година ще бъдат организирани и проведени ритуали в Република Северна Македония в памет на полковник Константин Каварналиев и в Република Сърбия в памет на загиналите в Междусъюзническата война.

Източник: Otbrana.com

Най-ново

Единична публикация

Избрани