Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Формирования за ПВО се включват в Ramstein Guard

[post-views]
България и още 13 държави от НАТО се интересуват от Arrow 3 – какво трябва да знаем за тази ПВО система

Станалата вече традиционна тренировка Ramstein Guard на българските сили и средства за противовъздушна отбрана (ПВО) за работа в условия на радиоелектронни смущения ще се проведе под ръководството на Обединения център за въздушни операции на НАТО в Торехон, Испания, (САОС TJ) през ноември. Това съобщиха от Министерството на отбраната. Тренировката е съвместна и се провежда в съответствие с договореностите по Програмата за интегриране на силите на НАТО за електронна борба. В нея ще участват сили и средства от Военновъздушните сили и Сухопътните войски.
Като контрактор на НАТО в тренировката участва компанията DRAKEN Europe с един самолет DA-20 Falcon със способности за създаване на смущения.
Основни цели на тренировката са повишаване на нивото на подготовка на участващия личен състав за работа в условията на радиоелектронни смущения и усъвършенстване на координацията между формированията за противовъздушна отбрана от състава на Военновъздушните сили и Сухопътните войски за действие в сложна радиоелектронна среда.
Участници в Ramstein Guard BGR – 2022 са екипажи и авиационна техника от изтребителната авиация, екипи от Зенитноракетни и Радиотехнически войски, както и специфични елементи от системата за командване и управление на активните сили и средства за противовъздушна отбрана на територията на страната.
Тренировката Ramstein Guard на българските сили и средства за противовъздушна отбрана се провежда ежегодно от 2009 г.

Най-ново

Единична публикация

Избрани