Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Български и гръцки военни полицаи ще тренират на „Ново село“

[post-views]
Български и гръцки военни полицаи ще тренират на „Ново село“

Служба „Военна полиция“ бе домакин на военнополицейска делегация от Генералния щаб на Гръцката армия. Срещата се проведе в периода 15–17 ноември съгласно плана за двустранно военно сътрудничество между министерствата на отбраната на двете държави. Разгледани бяха нормативната база и правомощията на военната полиция на НАТО, поддържането и развитието на полицейските способности, както и подготовката на военнополицейските сили и участието в съвместни учения и операции зад граница.

По време на официалното посещение бяха обсъдени въпроси, свързани с подготовката и сертифи-цирането на военнополи-цейските сили, декларирани за участие в мисии и операции на НАТО
Фото Николета Райдовска

Двете страни обсъдиха възможността за увеличаване на броя на участниците от гръцка страна във военнополицейското учение „Отвъд хоризонта“ с международно участие, което служба „Военна полиция“ провежда всяка година на Учебен полигон „Ново село“. В програмата бяха предвидени посещения на Учебния център в Център „Логистика и подготовка“ към служба „Военна полиция“ и посещение на регионалната служба в Пловдив.
Планираните прояви кореспондират с необходимостта от задълбочаване на военнополицейското сътрудничество в региона на фона на усложнената геополитическа ситуация в Югоизточна Европа. (БА)

Най-ново

Единична публикация

Избрани