Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В другия ъгъл на ринга – Путин поиска по-качествени оръжия за армията

[post-views]
Путин търпи морални загуби от войната в Украйна, международната му изолацията нараства, заяви говорител на ЕК

Руската военна индустрия трябва да увеличи доставките на оръжия за силите участващи в операцията в Украйна, както и да подобри тяхното качество. За това настоя президентът та Владимир Путин по време на онлайн среща с членовете на специално създадения координационен съвет за задоволяване на нуждите на въоръжените сили на страната.

Увеличаването на доставките и качеството на оръжията не изисква да бъдат въвеждани специални мерки за отбранителните индустрията, заяви Путин.

Владимир Путин – президент на Русия:

„Съгласихме се , че няма нужда да се въвеждат някакви извънредни мерки, нищо не трябва да се прави, но е необходимо да се установи ясна, качествена, добре координирана работа. Това по принцип е полезно, но в тази ситуация е просто необходимо, за да се гарантира, че нашите въоръжени сили ще имат всичко необходимо по време на специалната военна операция“

Управляващите в Русия, в частност президент Владимир Путин, стават все по-често обект на критика, заради това, че пращат на фронта зле екипирани и подготвени войници. Сред най-големите критици на Кремъл са двете движения „Съвета на Майките и съпругите“ и „Комитета на войнишките майки“, които са твърдо решени да се срещат с президента и представители на властите, за да адресират притесненията си.

Очаквано и двете движения не бяха поканени на среща между руския президент Владимир Путин с роднини на участващите във военната операция военнослужещи, която се проведе в Москва по случай празника на „Денят на Майката.“

Междувременно беларуският президент Александър Лукашенко отправи остро предупреждение към Европа, като посочи, че няма да се поколебае да отвърне на всяко едно нападение срещу страната му. Украйна ще бъде напълно разрушена, ако Киев не седне на масата за преговори, прогнозира Лукашенко, и заяви, че по всяко едно време може да изпрати до 40 хиляди военнослужещи, които да подсилят военната операция на руската армия.

Изказване на Лукашенко дойде, ден след като ЕП прие резолюция, в която обяви, че освен режима в  Русия ще държи и отговорен и режима в Беларус, за военни престъпления в Украйна.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани