Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

Швейцарката Корин Сутер спечели първия супергигантски слалом

[post-views]
Швейцарката Корин Сутер спечели първия супергигантски слалом

Швейцарката Корин Сутер спечели първия супергигантски слалом за сезона от Световната купа по ски алпийски дисциплини за жени в канадския зимен център Лейк Луис:

Сутер, която е олимпийска шампионка в спускането от Пекин 2022, финишира за 1:20.75 минути и постигна пета победа в кариерата си. Само на две стотни от секундата втора остана Корнелия Хютер от Австрия, а трета се нареди Рангхилд Мовинкел от Норвегия на 16 стотни зад Сутер. Италианката София Годжа, която спечели двете спускания при жените в Лейк Луис, финишира пета с пасив от 36 стотни. Звездата на американските ски и четирикратната носителка на Големия кристален глобус Микаела Шифрин пропусна скоростните стартове в Лейк Луис. В генералното класиране за Световната купа след седем старта води Микаела Шифрин с 265 точки, следвана от София Годжа с 245, Уенди Холденер и Корин Сутер имат по 240, Петра Влъхова е с 220 точки.

Преди това италианката София Годжа спечели и второто спускане за сезона от Световната купа по ски алпийски дисциплини в канадския зимен център Лейк Луис. Олимпийската шампионка от Пьончан 2018 и втората от Пекин 2022, даде най-добро време от 1:28:96 минута. Така тя записа 14-и успех в спускането и общо 19-и в кариерата си. В подреждането за малкия кристален глобус в спускането София Годжа има пълен актив от 200 точки, пред Корин Сутер със 140.

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани