Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Влакова катастрофа край Барселона – повече от 150 души пострадаха при инцидента

[post-views]
Влакова катастрофа край Барселона – повече от 150 души пострадаха при инцидента

Повече от 150 души бяха ранени при влакова катастрофа в предградията на Барселона. Инцидентът е станал в сутрешния час пик и е активирал плана за действие при извънредни ситуации на местната служба за гражданска защита.

Катастрофата е станала на гара Монкада и Рейшак – Манреса на 12 км северно от Барселона. Около 8 без 10 сутринта са се блъснали два влака, в които са пътували повече от 800 души. Композициите са били с едно и също направление към каталунската столица, когато движещата се от тях е ударила задницата на другата, която вече е била спряла на гарата.

За щастие сблъсъкът се размина без жервти, съобщават от местната служба за спешна помощ. Ранени са 155 души. Повечето от тях са с леки охлузвания, а 14 души са хоспитализирани за последващо лечение. Очевидци разказаха за окървавени и уплашени пътници, както и за такива с усукани крайници.

В сутрешните часове влаковете от крайградската мрежа са препълнени. Скоростта не е била висока, но правостоящите са паднали и са се наранили, обобщават органите на реда и продължават да изясняват причините, довели до инцидента.

Най-ново

Единична публикация

Избрани