Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Студенти от НБУ се запознаха с дейността на Министерството на отбраната

[post-views]
Студенти от НБУ се запознаха с дейността на Министерството на отбраната

Студенти от НБУ се запознаха с дейността на Министерството на отбраната

Студенти първокурсници от Нов български университет (НБУ) се запознаха днес, 12 декември, с някои акценти от отбранителната политика на Република България. Посещението в Министерството на отбраната се организира от Дирекция „Отбранителна политика и планиране“ по инициатива на департамент „Национална и международна сигурност“ на НБУ и със съдействието на политическото ръководство на Министерство на отбраната. Студентите са от специалността „Гражданска и корпоративна сигурност“ в НБУ и използваха възможността да се запознаят отблизо с функциите и задълженията на Министерството на отбраната.

Пред младите хора бяха представени някои от актуалните теми от дневния ред на НАТО и Общата политика за сигурност и отбрана на Европейския съюз, както и възможностите за участие в стажантски програми и старт на кариерата в структурите на отбраната и сигурността.

От името на ръководството на Министерството на отбраната, директорът на дирекция „Отбранителна политика и планиране“ бригаден генерал Радостин Илиев поздрави гостите за проявения интерес и подчерта, че в областта на сигурността и отбраната работят експерти, завършили международни отношения, политология и други специалности.

Студентите поставиха въпроси, свързани с превъоръжаването и модернизацията на Българската армия, средата на сигурност, предизвикателствата, пред които страната ни е изправена във връзка с войната в Украйна и други.

Младежите се запознаха и с историята на една от емблематичните сгради на държавни институции в София, в която се помещава Министерството на отбраната, както и с част от експонатите на Националния военноисторически музей, изложени в нея, които представят забележителни моменти от развитието на българската армия.

Срещата се явява част от политиката на Министерството на отбраната за сближаване с академичната общност, за подпомагане повишаването на прозрачността и разбирането за ролята на въоръжените сили за изпълнение на конституционните задължения по опазване на суверенитета и териториалната цялост на страната.

Източник: mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани