Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Аржентина победи Хърватия и е на финал на Световното първенство по футбол

[post-views]
Аржентина победи Хърватия и е на финал на Световното първенство по футбол

Аржентина победи Хърватия с 3:0 и се класира за финала на Световното първенство по футбол в Катар. Лионел Меси вкара първото попадение в мача в 34-ата минута от дузпа, а след това на два пъти се разписа Хулиен Алварес

Двата отбора започнаха предпазливо срещата. В 17-ата минута Деян Ловрен засече центриране от корнер, но ударът бе неточен. В 25-ата минута Аржентина отговори с шут извън наказателното поле на Енцо Фернандес, който бе париран от Доминик Ливакович. В 34-ата минута Аржентина получи право да изпълни дузпа, след като съдията Даниеле Орсато от Италия видя нарушение на Ливакович срещу Хулиан Алварес. Лионел Меси изпълни наказателния удар и даде аванс на своя тим. В 39-ата минута аржентинците удвоиха своята преднина. Хулиан Алварес, който с помощта на два рикошета остана сам срещу Ливакович с лекота го преодоля за 2:0.

През второто полувреме аржентинците продължиха да бъдат по-активни. Те решиха всичко с трети гол в 69-ата минута. Меси направи отличен пробив отдясно и даде пас в наказателното поле към Хулиан Алварес, който прати топката в мрежата за крайното 3:0.

Капитанът на Аржентина- Лионел Меси постави нови рекорди в историята на Световните пъвенства. Той вече има 11-ет гола на Мондиал, с което стана голмайстор номер 1 за родината си на голям форум. Меси изпревари Габриел Батистута, който имаше 10 попадения на Световни първенства. В класацията бившият германски нападател Мирослав Клозе е лидер с отбелязани 16 попадения на Мондиал, а Пеле остана с 12.

За Меси това е 13-и мач в кариерата му на Световни първенства с голови действия (гол или асистенция). По този показател той настигна двукратния световен шампион бразилеца Роналдо. Сега те си поделят първото място в историята.

Хърватинът Лука Модрич пък стана едва четвъртият играч на 37 или повече години, който започва шест мача на Световно първенство, след бразилеца Нилтън Сантос., италианеца Дино Дзоф и британеца Питър Шилтън. Модрич участва на четвърти Мондиал в кариерата си.

В класирането при голмайсторите на Мондиала в Катар води 35-годишният Лионел Меси със шест попадения. Французинът Килиан Мбапе и аржентинецът Хулиан Алварес имат по 5 гола, а с четири гола на сметката си е Оливие Жиру от Франция.

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани