Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Честваха годишнината на Военния клуб в Плевен

[post-views]
Честваха годишнината на Военния клуб в Плевен

Красимир МИТОВ

На 19 декември се навършиха 88 години от откриването на Военен клуб – Плевен. На тази дата през 1934 г. новопостроениТЕ дом, читалище и музей тържествено са осветени и открити в присъствието на цар Борис Трети, царица Йоанна, княз Кирил, военния министър генерал Златев и генерал-майор Младен Филипов – началник на Плевенския гарнизон.

По повод на годишнината и 20-ото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа”  в Конферентната зала на клуба се състоя тържество, на което бяха прожектирани филмите на Военния телевизионен канал „Трета мисия” с автор Тома Иванов и „Живот – пламък” на Симеон Идакиев. Поздравителни адреси бяха прочетени от името на военнопатриотичните съюзи в града и началника на гарнизона бригаден генерал Юлиян Радойски.

           В приветственото си слово към участниците в тържеството главен експерт Ралица Лазарова – отговорник на Военния клуб Плевен, изказа благодарност за съвместната работа към военнопатриотичните съюзи и командирите на военни формирования в гарнизона, като пожела „Честита Коледа!” на всички военнослужещи и читатели на вестник „Българска армия”.

Най-ново

Единична публикация

Избрани