Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Съюзът на ветераните от войните събра годината в книга

[post-views]
Съюзът на ветераните от войните събра годината в книга

Поредната книга от Библиотека „Воини ветерани“  е своеобразен дневник на 2022 година. „Една година от историята ни“ събира разкази и снимки за прояви и събития от живота на Съюза на ветераните от войните на България. Да, поредна година от историята на организацията, но със свой образ и съдържание. Това бе годината на Дванадесетия конгрес на Съюза на ветераните от войните на България. Вече два месеца и половина в Украйна бушуваше войната.  В края на своя форум делегатите приеха обръщение, в което се посочва: „Ние сме били по бойните полета на Втората световна война. Хиляди наши другари загинаха на днешните територии на Република Северна Македония, Република Сърбия, Хърватия и Унгария. Дадохме своя принос, за да живеят в мир вече 77 години народите в Европа. Днес призивът ни е към тези, които стоят начело на държавите и международните организации „Направете така, че да няма войни!“. Да, това е ваш дълг! Нашият ние го изпълнихме!“

2022-ра бе година на почит за живите ветерани и за загиналите във войните за България. Много са примерите в страната на признателност към фронтоваците, които наближават или прехвърлят столетието. Ръководството на Съюза направи възможното да почетем героизма и паметта на войните ни, останали по бойните полета на територията в днешна Република Северна Македония през Балканската, Междусъюзническата, Първата и Втората световна война.

За това и за много други инициативи е тази книга. С благодарност към издателство „ПРОПЕЛЕР“ за чудесната работа. Благодарности и за подкрепата на Министерството на отбраната. Книгата се разпросранява безплатно. Тя ще бъде предоставена на областните и общинските структури на Съюза на ветераните от войните на България.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Спирдон Спирдонов

Най-ново

Единична публикация

Избрани