Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

Във ВВМУ монтират симулатор за евакуация от хеликоптер на море

[post-views]
Във ВВМУ монтират симулатор за евакуация от хеликоптер на море

Атанас ПАНАЙОТОВ

Във ВВМУ монтират симулатор за евакуация от хеликоптер на море
Флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров
Фото ВВМУ

„Изпратихме една изключително предизвикателна, успешна и донякъде доста трудна година. Напълно реализираме този елемент от нашите стратегически цели и декларираното ниво на амбиции: да бъдем в първата десетка на класацията на Международната асоциация на морските университети. Това казва началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров в интервю за в. „Българска армия” по повод предстоящия празник на училището – 9 януари.

По думите му в момента едно от най-големите предизвикателства е строителството на дълбоководния басейн в училището. Новият  комплекс ще бъде оборудван със специална система за симулиране на евакуация от повреден хеликоптер на море.

Сред постиженията на училището флотилен адмирал Медникаров посочва още потвърдената оценката за високото качество на образованието във ВВМУ, която ще позволи и през следващите пет години завършилите флотската Алма матер морски специалисти да могат да работят на кораби, плаващи под японски флаг без допълнителни изпити и сертификации. Това е завоевание, с което не можем да не се гордеем, категоричен е началникат на Морското училище.

Цялото интервю четете в новия брой на в. „Българска армия”

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани